vineri, 19 iulie 2013

Microcasti invizibile



  Bună ziua,în acest tutorial ași dori să mă împart cu o schemă pe care am realizato practic,merge vorba despre microcăști cu vibrații pe timpan,Acest device este format din:

• colier transmitator care se pune in jurul gatului (la baza gatului)
• casti care se lipesc de timpan = 1 mm
• microfon
• conector baterie 9 volti
• amplificator audio


  Colierul este confecționat din sîrmă de cupru emailată(acoperită cu lac),diametrul sîrmei e de dorit să fie în reginea de 0,15-0,3 mm,de ce anume așa mărime? vă explic,este nevoie ca rezistența colierului să fie de 16 Ohmi,și din legile fizicii se cunoaște că dacă grosimea sîrmei este mai mare,atunci rezistența va fi mai mică,iar ca să atingem rezistența dorită va trebui să mărim lungimea.Ca să știm căte spire avem nevoie,trebuie să luăm o bucată de carton,pe care vom depăna spirile,diametrul colierului va constitui circa 20 de centimetri,depănăm 10 spire și măsurăm rezistența lui,apoi facem raportul și aflăm numărul aproximativ-necesar de spire.După ce ne-am convins că am obținut rezistența dorită putem acoperi colierul cu bandă izolatoare.
  La baza amplificatorului audio va sta amplificatorul LM386N-1,schema amplificatorului este prezentă mai jos.Atenție!!! Capacitățile trebuie să fie cu o tensiune mai mare de 9 volți,eu am folosit capacități cu tensiunea de 16 V,spoate și mai mare dar gabaritele vor fi mai mari.
 



  Conectorul pentru baterie se poate de efectuat dintr-o baterie veche de tip cronă.Microfonul îl vom lua de la niște căști,eu l-am făcut dintr-o pereche de căști defectate.

 









6 comentarii:

  1. de unde as putea lua amplificatorul? sau piesele pentru amplificator?
    mersi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună ziua!
    Căștile cum le confecționăm?

    RăspundețiȘtergere
  3. Bună ziua!
    Căștile cum le confecționăm?

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce lipesti tu de timpan? :))) aoleoooooo!!! vezi cu capacitatile alea de le zice capacitori...si cum ziceai ca ai realizat(-)o?
    Lipesti de timpan, auzi ineptie la el!
    Toti analfabetii s-au apucat de electronica!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. macar omul a facut ceva. te-ai gasit tu sa l critici, probabil nu esti bun la altceva

      Ștergere
    2. Raspund unui agramat care nu a facut nimiccu minuta lui(poate si faci ceva cu minuta),de timpan se lipesc magnetii

      Ștergere